Kodėl GoPro?

 Gopro nuoma verčiuosi jau nuo 2016m. vidurio, viskas prasidėjo nuo to, kad pora kartų pasiskolinęs kamerą kelionei (Gopro Hero 4) nusprendžiau pats įsigyti veiksmo kamerą, ilgai sprendžiau kokio gamintojo pirkti, jei atvirai, rinkausi iš dviejų galimų variantų, Gopro Hero 4 ir Eken H9 (Eken H9 kaina ypač maža, na bet ir kokybė tokia, na jos beveik nėra), bet kada pasirodė GoPro Hero 5 Black jokių abejonių nebeliko ir iš kart ją nusipirkau – nepasigailėjau, kamera kuri pati yra atspari vandeniui, turi vaizdo stabilizavimą ir gerą garso įrašymo kokybę.. buvau pritrenktas. Po kameros įsigijimo lapkričio mėnesį iškeliavau į Malta, oras buvo rudeniškas net ir Maltoje, kilus stipriai audrai nusprendžiau kamera išbandyti ir pasivaikščioti pakrante, audra buvo tokia stipri, kad galėjau jausti jūros skonį burnoje, bangos atsimušdamos į krantą transformuodavosi į vandens stulpus. Filmavau apie 10 minučių, grįžęs į viešbuti peržiūrėjau vaizdo įrašus prisijungęs kamerą prie viešbučio TV, jausmas buvo, kad aš vėl esu pakrantėje, trys mikrofonai tikrai pagerino garso įrašymą, peržiūrint video medžiagą garsas suteikia erdvinį jausmą, o vaizdo stabilizavimas paprasta naudotoja paverčia profesionalu.

 Tad GoPro kameromis aktyviai naudojuosi nuo 2016, dabar turiu dvi GoPro Hero 5 Black ir keturias GoPro Hero 6 Black kameras, galiu pasakyti, kad naujas GoPro Hero 6 Black modelis ženkliai pralenkė pastarąjį Hero 5, vaizdo stabilizavimas yra tiesiog puikus, vaizdas nebanguoja netgi bėgant, kilo abejonių kodėl GoPro kompanija kūrė Karma Grip stabilizatorių, jei GoPro Hero 6 Black puikiai susitvarko be jo, dar vienas didelis pliusas kurį galiu skirti GoPro Hero 6 Black tai kontrastas ir spalvų suderinimas, Hero 5 modelio vaizdo įrašus dar tekdavo koreguoti, derinti spalvas, nustatyti baltos spalvos balansą, su GoPro Hero 6 Black to visai nebereikia, spalvos atrodo tikrai gerai, tai man sutaupo tikrai daug laiko apdorojant video medžiagą.

GoPro Priedai ir jų naudojimas

 Kiekvienoje naujoje kelionėje mano lagamine atsirasdavo vis nauji, neišbandyti GoPro priedai, stengdavausi išbandyti ar jie tikrai praktiški ir ar tokio pat funkcionalumo nėra kituose jau man žinomuose prieduose, jau iš badžiau per 30 įvairių priedų kameros montavimui, šiuo metu galiu išskirti 5 pačius būtiniausius priedus kuriuos naudoju pats keliaudamas tiek su lėktuvu tiek su automobilių.

1. kuo trumpesnis selfie stikas/monopodas.
 

 Kuo ilgesnis monopod- as tuo didesnė tikimybė, kad įrašytas vaizdas bus nestabilus, o banguojantis, kuo ilgesnė lazda tuo didesnė tikimybė, kad nepavyks tiesiai išlaikyt monopod- o, todėl rekomenduoju šį 18-50cm. teleskopinį monopod- a.

2. Antra GoPro baterija ir dvigubas baterijų kroviklis.

gopro-priedaigopro-priedai

 Dažnai vienos baterijos nepakanka visai dienai, o dvigubas ikroviklis pakrauna abi baterija vienu metu, privalumai aiškūs.

3. Monopod- as skirtas naudotis kamera vandenyje.

gopro-nuoma
 Tiesiog, kad kamera nenuskęstu ir jūs jos nepamestumėt.

4. Trikojis siurbtukas.
gopro-nuomagopro-nuoma

 Siurbtukas skirtas kamerą tvirtinti ant lygių paviršių, dažniausiai ant automobilio stogo, šis įrankis yra mano mėgstamiausias, jei jau keliaujate su automobilių (o aš svetur tikrai dažnai nuomoju automobilį) jį reikia tiesiog pritvirtinti ant automobilio stogo ir kamerą susinchronizuoti su GoPro aplikacija išmaniajame telefone, važiuojant pro vaizdingas apylinkes galima tiesiog spustelėti įrašymo mygtuką telefone ir jūs jau filmuojate ir vaizdas matomas telefone. Tik nereikia pamiršti, kad reikia naudoti papildomus saugiklius (lipdukas antroje nuotraukoje) kad įrankis su kamera tiesiog nenukristu nuo automobilio lekiant 100km/h greičiu ar pan. Efektas atrodo labai profesionaliai:

 

5. lipdukas šalmui.
gopro-nuoma
 Ypač naudingas užsiimant ekstremalia veikla ypač slidinėjant, rekomenduoju jį klijuoti šalmo šone, nes kaip žinome lenktynininko Michael Schumacher viena iš traumos priežasčių buvo šalmo priekyje primontuota GoPro Hero kamera kuri paveikė šalmo atsparumo galimybes.

Pigesni kinietiški GoPro priedai

Tikriausiai esate uždavę sau klausimą kokius priedus pirkti, ar originalius, ar pigesnius kinietiškus. Na tokį klausimą reikia užduoti pažengusiam naudotojui, iš savo patirties galiu pasakyti, kad už visus viršuje išvardintus originalius priedus sumokėsite tiek  kiek daug maž kainuoja pati GoPro kamera, tad galiu patarti juos „pamaišyti”. Tikrai žinau, kad mano nurodytas monopod-as (1 priedas), kad ir kinietiškas bet yra tikrai geros kokybės, turiu 2 metus – jokių problemų, esu juo/jais labai patenkintas. Bateriją rekomenduoju pirkti originalią, nes kinietiškos iš pažiūros atsparumu nesiskiriančios po pusmečio praranda savo savybes ir greičiau išsikrauna, dvigubą kroviklį galima pirkti kinietišką. Pludę (3 priedas) taip pat galima pirkti kinietišką, savybės nesiskiria, tik yra vienas minusas – rūdija veržlė, jei įsuksite neoriginalų varžtą, nuo suraus vandens veržlė ir varžtas gali surūdyti taip, kad nebe atsuksite, todėl visais atvejais rekomenduoju naudoti originalius GoPro varžtus (tada ir veržlės nerūdija, arba rūdija ypač lėtai dėl elektrocheminių priežasčių). Į visus kinietiškus montavimus ant automobilio paviršių žiūriu labai atsargiai (išskyrus 4 kuri aprašiau) nes jie neatsparūs, plastikas greitai lūžta, šiuo atvejų rekomenduoju kurį nurodžiau arba originalų. Visiems montavimams ant šalmų rekomenduoju naudoti originalų GoPro lipduką, plastikas yra atsparesnis.

Tad susumuojant pabandysiu išvardinti originalių ir neoriginalių priedų pliusus ir minusus:

Originalūs GoPro priedai

  pliusai: ypač atsparūs, nerūdija, retai genda.
minusai: brangūs.

Neoriginalūs priedai

  pliusai: pigūs, rinkoje atsiranda naujų, kuriuos kuria patys kiniečiai pasinaudodami fantazija.
minusai: rūdija veržlės ir varžtai, ne visi neatsparūs stresui.