GoPro“ prekės ženklas jau yra tapęs visų veiksmo kamerų sinonimu, galbūt prie to prisidėjo ir sėkminga daug kainavusi reklamos kampanija kuri lėmė GoPro kompanijos akcijų kritimą, bet nieko nėra geriau, kaip teigiami kamerų naudotojų atsiliepimai. Nesvarbu, ar ją jūs naudojate kasdien ar retkarčiais ar GoPro nuoma pasinaudojote pirmą kartą rezultatas – aukšta kokybė. Nors pati kamera leidžia lengvai ir paprastai fotografuoti ir filmuoti, bet papildomos gudrybės filmuojant jums galėtų praversti  pakelti filmavimo kokybę iki maksimumo.

  1. Pasinaudojote GoPro nuoma – puiku, atlikite bandomajį važiavimą

Įsivaizduokit, jūsų naudojamas šalmas blokuoją apie 70 procentų jūsų kameros filmavimo lauko, bet turbūt nenorėtumėte to sužinoti po žygio kalnuose ar pasiplaukiojimo su baidarėmis. Pritvirtinęs prie kamerą prie šalmo, kamerą nureguliuokite į patogią padėtį, o į telefoną atsisiųskite „GoPro“ programėlę iš „Android“ ar „iOS“ parduotuvės ir susisiekite su savo įranga.  Tada galėsite paleisti filmavimą ir viską matyti savo telefone – tai padės nusistatyti mėgstamiausią filmavimo padėtį. Instrukcijos kaip prijungti telefoną prie kameros yra programėlės viduje.

  1. Pasikeiskite filmavimo nustatymus

„GoPro“ yra žinomi dėl savo plataus filmavimo kampo objektyvų, bet 170 laipsnių regimas laukas nėra pats geriausias pasirinkimas kiekvienam filmukui. Jums nereikia būti režisieriumi, kad suprastumėt filmavimo pagrindus, jūs galite pereiti prie 127 ar 90 laipsnių filmavimo, nes siauresnis vaizdas jums padės orientuotis į filmuojamą veiksmą, kuris bus panašus į priartinimo funkciją. FOV parinktis yra pagrindiniame vaizdo nustatymų ekrane. Tačiau jeigu norite grožėtis panoraminiais vaizdais, nepamirškite perjungti ir į 170 laipsnių filmavimo funkciją.

  1. Pasidarykite nuotraukų iš mėgstamiausių vaizdo įrašų

Rekomenduoja importavus vaizdo medžiagą į kompiuterį būtinai pasidaryti bent kelias nuotraukas. O tai padaryti labai paprasta, atsisiuntę ir atsidarę programą „Quik“ atsidarykite vaizdo medžiagą, tada atsisukite iki sau patinkančio kadro ir spauskite „Grab photo“ ir viskas, savo kompiuteryje turite puikių prisiminimų patogiame formate.

  1. Keiskite kadrų dažnius
    gopro-nuoma-kadrai

„GoPro“ kadrų dažnio pasirinkimo funkcija yra ne todėl, kad įranga turėtų daugiau „parodamųjų“ funkcijų, bet todėl, kad tai gali turėti tiesioginės įtakos jūsų filmuotai vaizdo medžiagai. Naudokite didesnių kadrų skaičių filmuojant aktyvias veiklas, o mažesnį kadrų skaičių esant prastam apšvietimui (vakaras, naktis, ar prastai apšviestos patalpos)

  1. Na ir turbūt svarbiausias akcentas – laikykite kameros objektyvą švarų

Riebaluotas piršto antspaudas, dulkės ir t.t. gali pakenkti jūsų vaizdinės medžiagos kokybei, ypač jeigu naudojate peršviečiama rėmelį po vandeniu, nes į jį gali prilysti dulkių. Prieš pradedant filmuoti, ar neriant po vandeniu būtinai patikrinkite kameros objektyvą – ar jis švarus. Ši nedidelė smulkmena gali stipriai sugadinti jūsų nufilmuotą medžiagą. Taip pat, ne visada jums gali pavykti kokybiškai nuvalyti objektyvą, todėl rekomenduotumėm su savimi turėti bent jau paprastą valymo priemonę (kad ir akinių šluostę)

Nors galbūt tai atrodo kaip smulkmenos, bet jeigu vadovausitės šiais patarimais, pajusite, kad jūsų filmuota medžiaga tampa tikrai kokybiškesnė, patirsite mažiau streso, nes rečiau susidursite su nekokybiška filmuota medžiaga, bei nepasigailėsite pasinaudoję GoPro nuoma paslauga.